Historia

2015

Abi Goes Tallinn sai alkunsa kolmen lukiolaisen yhteisestä kokemuksesta vanhan ajan abiristeilyillä. He halusivat tehdä jotain uutta ja tasokasta – luoda illan jonka jokainen muistaisi loppuelämänsä.

Näin syntyi Abi Goes Tallinn. Matkaa alettiin valmistelemaan helmikuussa 2015 ja abeille oli tarkoitus järjestää ihka ensimmäinen, uuden sukupolven matka vuonna 2016.

Ruotsinlaivan hyttien sijaan matkalla yövyttäisiin huikeissa hotelleissa, syötäisiin hotelliaamiaista ja kaikki tämä vielä ulkomailla, Tallinnassa.

"

AGT:n perustajat

“Halusimme luoda matkan, jonka abit ihan oikeasti ansaitsevat. AGT on tehty ensimmäisestä vuodesta asti suurella sydämellä. Ilman abeja ja huikeaa henkilökuntaa, artisteja ja kumppaneita AGT ei olisi AGT”

2016

Historian ensimmäinen AGT järjestettiin helmikuussa 2016. Turkulainen perustajakolmikko oli saanut lähtijöiksi kotikaupunkinsa jok’ikisen lukion ja Tallinnaan suuntasi 900 juhlijaa. Edessä oli legendaariset bileet Sokos Hotel Virussa.

2017

Sana uudesta konseptista levisi kulovalkean tavoin. Seuraavana vuonna järjestetty AGT-matka järjestettiin kahdella erillisellä lähdöllä, sillä halukkaita lähtijöitä oli jo 1700. Hotelliin artistiksi saapui Reino Nordin.

Nopea kasvu ei jäänyt medialtakaan pimentoon ja matkalle lähti mukaan myös MTV3:n uutisryhmä. Matka huomioitiin Iltalehdessä, Ilta-Sanomissa sekä kymmenen uutisissa.

2018

Matkan kysyntä jatkoi kasvuaan. Kolmantena vuonna kaikki eivät enää mahtuneet samaan hotelliin, joten oli lähdettävä kokeilemaan jotain täysin uutta:

Jokaisena iltana abien käytössä oli kaksi eri hotellia, joihin jokaiseen rakennettiin omat yökerhot matkan ajaksi. Lähdöt tuplattiin jälleen (4) ja asiakasmäärä kolminkertaistui (5 500).

Artisteina matkalla olivat Reino Nordin, Teflon Brothers sekä Frathouse Brothers.

2019

Vuonna 2019 konseptia uudistetaan jälleen isosti. Nyt puhuttiin Euroopan suurimmista hotelibileistä abeille. Bileiden suhteen palattiin tilanteeseen, jossa kaikki juhlijat saapuisivat samaan hotelliin juhlimaan.

Artistitarjonta ja ohjelma vietiin uudelle tasolle: Teflon Brothers, Cledos, Reino Nordin ja Gasellit, joka veti ensimmäisen ulkomaan keikkansa ikinä, vauhdittivat abeja päivästä toiseen. Lähtöjä oli jopa 6 kappaletta kattaen 9 500 abia.

Myös hotelleille annettiin entistä suurempaa painoarvoa. Käytössä oli vain Business-tason hotelleja.

Matkan kysynnän myötä AGT:sta tuli alansa markkinajohtaja.

2020

Vuotta 2020 lähdettiin rakentamaan vuoden 2019 palautteiden pohjalta, jotta matkasta saataisiin yhä enemmän asiakkaidensa näköinen. Suurimmassa syynissä oli erityisesti asiakaskokemus.

Juhlatilan oheen luotiin rentoa lounge-tunnelmaa, karaokebaaria, pelihuoneita, beerpong-turnausta ja erilaisia kilpailuita. Myös AGT-applikaatio vihittiin käyttöön, jotta asiakkaat saavat ilmoituksia ohjelman alkaessa.

Historian ensimmäisenä ulkomaalaisartistina matkalla esiintyi EDM-megatähti, Tugevaag sekä Gasellit, Reino Nordin ja Melo. Kuudelle lähdölle lukion lopettaneita abeja mahtui 10 500.

2021

AGT rikkoi jälleen asiakasennätyksensä, mutta maailmalla vellonut COVID-19 iski märän rätin päin kasvoja. Matkaa ei voitu järjestää, mutta asiakkaille tarjottiin mahdollisuus siirtää matkansa vuodelle 2022. Tähän mahdollisuuteen moni tarttuikin!

Lievittämään pahaa mieltä, AGT järjesti kaikille abeille maksuttomat ”virtuaalipenkkarit”, jossa striimin välityksellä pystyi seuraamaan Teflon Brothersien ja Frättäreiden keikkaa. Kommunikaatio abien ja artistien välillä tapahtui lavalle otetun puhelimen kautta, jossa artistit vastailivat abien puheluihin ja viesteihin.

2022

Tungevaag, Ibe, Melo, NCO, Teflarit… ja 7 lähtöä 13 000 abin voimin! Abit pääsivät viimein juhlimaan sulkujen ja rajoitusten kevennyttyä. Matkat järjestettiin poikkeuksellisesti vasta maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tapahtuman viihtyvyyteen satsattiin lisää paukkuja ja esimerkiksi koko illan pyörinyt karaoke, lähitaikuutta väläyttelevä taikuri ja hotellihuoneissa kierrelleet artistit säväyttivät abeja jokaisella matkalla. Abeista oli aistittavissa, että pitkään jatkunut rajoitusten jatkumo on vihdoin jäämässä taakse!

Tiimistä

"

AGT on aina ollut nuorten tekemä. Matkan perustivat kolme silloista abia ja työntekijät ovat siitä hetkestä lähtien olleet nuoria. Henkilökuntamme keski-ikä oli pitkään alle 25, mutta tästä huolimatta mukaan mahtuu lukuisia alan kovimpia ammattilaisia niin turvallisuusjohdosta teknikkoon.

Ydintiimi työstää matkaa ympäri vuoden ja matkalla mukana on yli 50 henkilöä, jotka antavat kaiken ammattitaitonsa sille, että abien kokemus on ikimuistoinen.

“Nykyisistä matkan työntekijöistä todella moni on entisiä matkalle osallistuneita lukiolaisia. Vain näin, matka voi oikeasti pysyä vuodesta toiseen abien näköisenä.”

Tommi
Yksi AGT:n perustajista

"

Tiimi on koko homman sydän. Ja keuhkot. Ja aivot. Ja kaikki muutkin elimet oikeestaan. Lähes 16 000 abin vieminen turvallisesti Tallinnaan ja takaisin ei todellakaan ole mikään ‘just do it’ -juttu, mut tää jengi saa sen jotenkin toimimaan. Ja pitää vielä hauskaa siinä samalla. Isosti.”

Veikka
Kuvaaja & 2017 matkustaja.

Tulevaisuus?

Tulevaisuudessa AGT jatkaa kasvuaan. Kysyntä on ylittänyt jälleen aiempien vuosien luvut ja asiakkaat ovat saaneet suunnitella matkaa ympäri vuoden. Luvassa on jotain, mistä puhutaan vielä vuosia.